Ligula
Skoči na vsebino
Brezplačni online testi 📝: preveri svoje znanje
  Vsi članki

Tuji jeziki: strah pred govorom

Zakaj zmrznemo, ko je treba govoriti?

Razlog za to tiči v »klasičnih metodah« poučevanja jezikov, ki se osredotočajo na podrobnosti slovnice, pisno reševanje nalog in razumevanje besedil, zapostavljajo pa razvoj govornih veščin.

Zato ni čudno, da ljudje niso suvereni pri govorjenju v angleščini – saj tega nikoli niso pravilno vadili!

Lingula, ta jezična šola | Strah pred govorjenjem v tujem jeziku

Poznajo pravila, govoriti pa si ne upajo

Mnogi poznajo vsa možna pravila o jeziku, a vendar si nikoli ne upajo govoriti. Ko je treba kaj reči, se najprej spomnijo vseh pravil, povezanih s temo pogovora. In potem nastane blokada, trema … Tuji jezik oziroma govorjenje v njem je zato za mnoge prava nočna mora.

Zavedanje, da smo strokovnjaki na svojem področju, našo šibko točko – negotovost v tujem jeziku – dela še bolj bolečo. Ko moramo svoje področje, ki ga sicer obvladamo do podrobnosti, predstaviti v tujem jeziku, se zatakne, mučimo se, potimo …

Prav zato se mora učenje začeti prek pogovora. 

Da bi spregovorili, moramo govoriti!

Govorna metoda je preprosta, izvirna in dokazano učinkovita metoda učenja tujega jezika. S posebnimi taktikami in pristopi poskrbimo, da prebudimo govorca v vas in da govorite od prve ure dalje.

V Linguli se govoru ne morete izogniti z odgovori, kot so “yes” in “no”

Nasprotno – s pomočjo vprašanj, ključnih besed ali podobnih primerov dobite orodje, s katerim lahko spregovorite in govorite v angleščini.

V Linguli se ne učite o tujem jeziku – učite se govoriti v tujem jeziku! Mnogi, ki so se dolgo neuspešno mučili z učenjem tujega jezika po klasični metodi, so v Linguli spregovorili sproščeno.

Preberite še nasvete, kako spregovoriti v tujem jeziku.,

Naj ne ostane samo pri dobrih namerah 

Dogovorite se za brezplačno svetovanje in se pogovorite z učiteljem. Skupaj bosta izbrala najprimernejši tečaj tujega jezika, kajti zagotovo se ne želite učiti stvari, ki jih že poznate.

popust

Brezplačni umestitveni pogovor

Najhitrejša pot do idealnega tečaja je sproščen pogovor z učiteljem, ki vam bo po razgovoru v izbranem jeziku strokovno svetoval primerno zahteven tečaj za vas.

8/30